شناخت مشتقات قهوه‌ی اسپرسو

در قسمت شناخت انواع قهوه، در زمینه شناخت گیاه قهوه و تفاوت طبخ قهوه‌ها صحبت شد. که در نوع دمی فقط همان دو قهوه‌ی ترک و فرانسه وجود دارد ولی در نوع طبخ اسپرسو انواع مختلفی از ترکیبات وجود دارد؛ که تبحر در درست کردن آن‌ها کافی‌شاپ‌ها را از هم متمایز می‌کند. در این سری میخواهیم یکسری از مشتقات اسپرسو(نوعی طبخ) را بررسی کنیم.


مشتقات اسپرسو

در کافی‌شاپ‌ها همین انواع مختلف اسپرسو هستند، که شما را گیج می‌کنند؛ شما آن‌ها را نمی‌شناسید و نمی‌دانید کدام یک مناسب با سلیقه‌تان است. در این بخش به توضیح ترکیبات هر یک می‌پردازیم، و شما هم با توجه به ذائقه‌ی خود، می‌توانید نوشیدنی مورد نظرتان را انتخاب کنید و با همه‌ی انواع اسپرسو نیز آشنا شوید.


1) آمریکانو: این نوع قهوه با اضافه کردن مقداری آبِ داغ به قهوه اسپرسو ایجاد می‌شود. اصولا بهتر است مقدار آب دو برابر اسپرسو باشد، ولی در کل بسته به سلیقه‌ی شما این مقدار می‌تواند تغییر کند.



2) لاته: در قهوه‌ی لاته، به جای آبِ داغ در آمریکانو، شیرِ داغ داخل آن می‌ریزیم. شامل دو شات شیر جوشیده و یک شات اسپرسو می‌باشد؛ و همچنین یک شات کف شیر در بالای قرار می‌گیرد.



3) موکا: از جمله قهوه‌های محبوب است، محبوبیت آن بدلیل طعم شکلاتی‌ای که در آن وجود دارد، می‌باشد. نوشیدنی‌ای شامل شیر و شکلات داغ است، از ترکیب یک شات اسپرسو، یک شات شکلات داغ، و یک شات شیر داغ( به همراه کف روی آن) تشکیل شده‌است؛ عموما روی آن‌ را با خامه تزئین می‌کنند.

طعم دلپذیز این نوع قهوه برای کسانی که می‌خواهند، خوردنِ قهوه را شروع کنند، بسیار مناسب است.



4) کاپوچینو: همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید، این نوشیدنی شامل یک شات اسپرسو، یک شات شیر جوشیده، و کف شیر در بالای لیوان می‌باشد. تفاوت آن با لاته در تعداد شات در ترکیبات آن است، که یک شات شیر کمتر نسبت به لاته دارد.



5) فراپوچینو: این نوشیدنی در واقع قهوه‌ای به شکل بستنی است. در واقع قهوه‌ی مخلوط با یخ است که روی آن خامه ریخته شده است. در این نوشیدنی، اسپرسو، شیر، شکر، و یخ را با هم مخلوط کرده و سپس با خامه و شهد روی آن را تزئین می‌کنیم.



6) کارامل ماکیاتو: این قهوه نیز همانند فراپوچینو از نوشیدنی‌های خنک می‌باشد. در این نوشیدنی هم باید، اسپرسو، شیر، و یخ را کاملا با هم مخلوط کنیم، و سپس روی این مخلوط خامه، شهد، و کارامل را بریزیم.



7) آفوگاتو: این نوع قهوه بیشتر از اینکه یک نوشیدنی باشد، در ابتدایی که سرو می‌شود، شبیه به دسر است. طرز تهیه‌ی آن به این صورت است که بستنی را داخل قهوه‌ی اسپرسو می‌ریزیم. به این نکته دقت کنید که براب درست کردنِ آفوگاتو، اسپرسو باید همان موقعِ سرو درست گردد، تا در هنگام سرو هم نوشیدنی داغ باشد و هم بستنی( ژلاتو) روی آن آب نشده باشد.



8) آیس‌کافی: برای تهیه‌ی آیس‌کافی باید ابتدا اسپرسو را آماده کرده و ماده‌ی شیرین کننده را به میزانی که نیاز هست درون آن حل کنید، سپس آن را در قالب‌‌های هم اندازه بریزید تا یخ بزنند. هنگام سرو آن باید تکه‌های یخ را داخل لیوانی بریزید و روی آن‌ها شیر را بریزید، پس از ذوب شدن قالب‌های قهوه در شیر، آیس‌کافیِ شما آماده‌ی سرو است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.