چگونه سرویس قابلمه انتخاب کنیم


 

خرید قابلمه بدلیل اینکه جزیی جدایی‌ناپذیر، از آشپزخانه و آشپزی خانم‌ها است، اهمیت ویژه‌ای دارد. و باید با دقت انتخاب شود تا کارایی لازم را داشته باشد.

انواع مختلف قابلمه‌ها در بازار موجود هست که هر یک از آن‌ها را معرفی و کارایی آن‌ها را بررسی می‌کنیم. پس اگر قصد خرید قابلمه مناسب را دارید تا انتها با ما همراه باشید.

دسته بندی قابلمه‌ها شامل قابلمه‌های چدن، قابلمه‌های تفلون، قابلمه‌های استیل، قابلمه‌های سرامیکی، قابلمه‌های گرانیتی، قابلمه‌ها رویی و آلومینیومی، قابلمه‌های مسی، قابلمه‌های شیشه‌ای، و قابلمه‌های لعابی می‌باشند.

 

قابلمه تفلون

این قابلمه با اینکه از جمله محبوبترین قابلمه در کشور ماست، ولی خرید آن‌را به شما توصیه نمی‌کنیم؛ با وجود مزایای زیاد این قابلمه که مصرف کم روغن، نچسب بودن، قیمت مناسب، سبکی و غیره از جمله آن‌ها هستند، متاسفانه با ایجاد ذره‌ای خراش یا خرابی باید آن را دور بیاندازید( از آن نباید استفاده کنید)، زیرا ماده‌‌ی درون آن سرطان‌زا می‌باشد.

اگر اصرار به خرید این نوع قابلمه‌ها دارید، بهتر است حتما از برند مطمئنی خریدتان را انجام دهید.

 

قابلمه چدن

این سری از قابلمه‌ها بسیار سنگین، گران، و با عمری طولانی هستند، ولی دمای بالایی را تحمل میکنند و می‌توان غذا را به آرامی در آن‌‌ها پخت. اگر لایه بیرونی خراش بردارد زنگ خواهد زد.

اما متاسفانه امروزه قابلمه چدن واقعی پیدا نمی‌شود، و اکثرا از جنس آلومینیوم هستند؛ از این رو از لحاظ حفظ سلامتی با قابلمه تفلون تفاوت چندانی ندارند.

 

قابلمه استیل

استیل بهترین نوع قابلمه موجود در بازار هست، زیرا حافظ سلامت شما می‌باشد. این قابلمه زنگ نمی‌زند، قیمتی مناسب، و عمری طولانی دارد، و با مواد غذایی واکنش نمی‌دهد. تنها نقطه ضعف این قابلمه در انتقال مستقیم حرارت به غذا هست، که آن را برای پخت غذاهای آب‌دار مناسب کرده‌است.

 

قابلمه‌های سرامیکی

قابلمه‌های سرامیکی از بروزترین انواع قابلمه است، و به عنوان هدیه برای تبریک روز زن در خرید جهیزیه و هیچگونه ضرری برای سلامتی ندارد؛ کف آن از چندین لایه تشکیل شده‌است، که یکی از آن‌ها از جنس سرامیک است و باعث پخش شعله در همه قسمتهای غذا می‌گردد.

این قابلمه گران قیمت است و باید مراقب نشکستن لایه‌های آن بود.

 

قابلمه‌های گرانیتی

در این نوع قابلمه بدلیل گرانیت موجود در آن( گرانیت گرما را در خودش نگه می‌دارد)، غذا دیرتر از قابلمه‌های معمولی می‌سوزد؛ این قابلمه نچسب است، با مواد غذایی واکنش نمی‌دهد و روغن را بطور بهینه مصرف می‌کند.

بهترین نوع قابلمه نچسب می‌باشد.

 

 قابلمه‌های رویی و آلومینیومی

قابلمه‌های رویی از بهترین نوع قابلمه هستند ولی متاسفانه بجای آن از آلومینیوم استفاده می‌کنند، که برای سلامت انسان مضر است. به همین دلیل ارزان و سبک هستند.

اگر از رویی بودن قابلمه مطمئن بودید ( راه‌های تشخیص قابلمه رویی از آلومینیومی)، قابلمه‌ی مناسبی را انتخاب کرده‌اید.

 

 قابلمه‌های مسی

این قابلمه به سرعت زنگ می‌زند و برای سلامتی مضر است؛ ولی برای استفاده‌هایی که احتیاج به حرارت یکسان باشد، مناسب است.

برای مصرف دائمی توصیه نمی‌شود.

 

 قابلمه‌های شیشه‌ای

این قابلمه‌‌ها( ظروف) بسیار سالم هستند، و چون می‌توان از جنس آن‌ها مطمئن بود، بهترین انتخابند؛ فقط امکان شکستن آن‌ها بالاست.

 

قابلمه‌های لعابی

فقط برای گرم کردن کنسروها مناسبند؛ چون فقط رویه آن‌ها لعاب است و در زیر چدن و یا سرامیکی می‌باشند، و می‌دانیم که لعاب خیلی راحت از بین خواهد رفت.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.